Hlavní obsah
Článek

To je opravdu k nevíře! Největší hvězda českých luhů a hájů Karel Gott (†80) celý život tvrdošíjně odmítal veškeré lukrativní nabídky, aby propůjčil svou tvář některému z výrobků v televizní reklamě. A to přitom šlo často o takové milióny, že by se při vyslovení cifry obyčejnému smrtelníkovi minimálně protočily panenky. Všechno už je ale jinak. Pro známého výrobce ledových čajů teď natočil velmi vtipný reklamní spot, ve kterém hraje českého prezidenta a vychvaluje produkt do výšin. "Je reálné, že pan Gott získal kontrakt v hodnotě až deseti milionů," tvrdí uznávaná manažerka mediální agentury Martina Bauerová.

Když Gotta v klipu režisér těsně před rádoby projevem k národu žádá, aby z řečnického pultu sundal plastovou láhev výrobku, ohradí se.

"Ale proč? Je to můj neoblíbenější čaj! Piju ho pořád. Přece nebudu klamat národ. Skvělá chuť!" rozehrává Gott dokonalou hereckou etudu. Pak ho ale asistentka upozorní, že by ledový čaj na pultu vypadal jako reklama. Karel Gott se zalekne, lahev rychle odloží a s děsem v očích prohlásí: "Reklama? To by mi tak ještě chybělo."

Podle Martiny Bauerové muselo výrobci dát hodně práce, než Českého slavíka přemluvil a patrně se hodně plácl přes kapsu. "Podmínky smlouvy neznám, ale domnívám se, že zatímco méně známé tváře dostávají za podobnou práci honorář okolo miliónu korun, osobnost Gottova věhlasu a kvalit mohla získat částku od osmi do deseti miliónů," tvrdí reklamní odbornice.

"Já stále trvám na tom, že bych reklamu nikdy v životě nedělal," reagoval pro Super.cz přímo Karel Gott. "To jste si mě museli s někým splést," pokračoval pobaveně. Pak ale přiznal, že nabídku dlouho zvažoval a rozhodl se ji přijmout především proto, že šlo o skvělý a vtipný nápad.

"Ten čaj jsem ochutnal a věřte, že studený je výborný. Také jsem měl prostor trochu si zahrát. Víte, když nedostávám žádné role ve filmu, tak zkrátka musím brát reklamy," řekl výborně naladěný hvězdný zpěvák. Otázka, kolik peněz za reklamu získal, ho ale naštvala.

"To jsem od vás nečekal. Dovedete si představit, že byste komukoliv z Čechů, kteří někdy reklamu natočili, položili podobný dotaz?" reagoval podrážděně. O Mistrovi je známo, že rozebírání jeho příjmů je mu krajně nepříjemné.

Radost mu ale rozhodně dělají jeho malé dcery. V nedávném rozhovoru u příležitosti spuštění nového Super.cz nám řekl, že si obě holčičky hrají rády na showbyznys.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám