Hlavní obsah
Článek

Všemi obdivované svatební šaty Kate Middleton (42) z dílny Alexandera McQueena, které vytvořila módní návrhářka Sarah Burton, jsou zřejmě pouhou kopií. V téměř totožné róbě se totiž vdávala před necelými dvěma lety italská herečka Isabella Orsini. Nápadná podoba je především v korzetu s úzkým výstřihem podél krku, jež je doplněný o krajkové dlouhé rukávy. Jde o pouhou náhodu nebo Sarah Burton opravdu došly nápady?

Až do poslední chvíle před svatbou zůstalo utajeno nejen to, jak šaty nevěsty budou vypadat, ale také to, kdo se na nich bude autorsky podílet. Když se pak v pátek 29. dubna nevěsta Kate Middleton objevila v decentních bílých šatech s vlečkou, které byly krásné svou jednoduchostí, všichni na šestatřicetiletou návrhářku Sarah Burton pěli oslavné ódy. Jenže to ještě nikdo netušil, že šaty Kate zdaleka nejsou tak originální, jak by se na tak významnou královskou událost slušelo.

Snímky ze svatby u nás nepříliš známé herečky Isabelly Orsini, která si 5. září 2009 brala Prince Edouarda de Ligne však dokazují, že si nevěsty byly velice podobné. Nejen šaty, ale také závojem a stříbrnou korunkou v hnědých vlasech. Určitá spojitost mezi svatební róbou vévodkyně z Cambridge by se přitom dala hledat i s tou, ve které se v roce 1956 vdávala za monackého kníže Rainiera také slavná kráska Grace Kelly.

Šaty Kate Middleton šil celý tým švadlenek. Mezi nimi byla i Slovenka Gabriela Vidličková - Kennedy z Bučan u Trnavy. "Bylo to těžké - mít takový zážitek a přitom nesmět o tom cokoliv říct. Podepsala jsem totiž s nevěstou smlouvu o mlčenlivosti," popsala manévry kolem výroby šatů Vidličková. Žádná nit prý nesměla být delší než 30 centimetrů, a žádná ze švadlenek nevěděla, jak budou šaty nakonec vypadat.

Reklama

Další články

Načítám