Hlavní obsah
Markéta Kautznerová
Článek

Američanka Rachel Gilbert oslavila své 100. narozeniny velmi netradičním způsobem. Jako dárek od své rodiny dostala tato milovnice motorových závodů návštěvu závodního okruhu v Loudonu ve státě New Hampshire v USA. Nejenže se projela závodním automobilem, mohla ho dokonce i řídit.

Ač měří Rachel Gilbert sotva 150 centimetrů a mluví téměř neslyšným hláskem, dřímá v ní velká obdivovatelka motorového sportu. Závodní auta jí učarovala již v roce 1960, kdy s manželem navštívila právě okruh New Hampshire Motor Speedway.

V rámci oslav výjimečného výročí v úterý 28. dubna dorazila Rachel na okruh s velkým očekáváním. Ani ve snu ale netušila, co ji tam čeká. Po krátkém setkání s výkonným viceprezidentem okruhu a instruktorem v jedné osobě, Jerrym Gappensem, se Rachel vyhoupla do sedadla spolujezdce závodního auta typu Toyota Camry.

Když absolvovala první jízdu za nadšeného přihlížení její rodiny, stále ještě nic netušila. Po několika ujetých úsecích totiž Gappens zastavil a přenechal místo řidiče Rachel. Nejprve chtěla zmizet, ale posléze usedla za volant. Ač neřídila pět let, velmi rychle si vše osvěžila. Ještě než vyrazili na okruh, bezděky „protůrovala“ motor a krátce po startu dokonce zrychlila téměř na 90 kilometrů v hodině.

Po tomto jedinečném zážitku čekal všechny přítomné ještě velký dort. Rachel obdržela také mnoho dárků, včetně závodní bundy, čepice a volných vstupů na závod LENOX Industrial Tools 301, který se bude konat na této trati 17. července tohoto roku. Příjemným bonbónkem závěrem pak bylo triko s podpisem jejího závodního idolu, Carla Edwardse.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám