Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Portál Super.cz se vypravil za mužem, který v Bohuslavicích, jedné z částí Kyjova, nebezpečně ohrožuje své spoluobčany. Bratr Jarka Šimka (50), nejbližšího spolupracovníka Ivety Bartošové (†48), vyhrožuje v místní prodejně potravin prodavačkám mačetou, s nožem v ruce ale napadá i děti, za sebou má však i útok sekerou. "Je to sranda. Je mi jedno, že půjdu sedět. Jsem opilec a všechny rozsekám a pozabíjím," smál se od ucha k uchu evidentně notně opilý Ota Šimek (38), když jsme ho navštívili v jeho kutlochu.

Reportáže Super.cz o nezbedném bratrovi Jarka Šimka, který doslova terorizuje své okolí, zaujaly štáb pořadu Top Star, který spolu s našimi redaktory agresivního alkoholika Otu navštívil. "Vy jste za mnou přijeli až z Prahy?" divil se silně zapáchající a alkoholem zmožený muž. Přesto ochotně na kameru i diktafon vyprávěl o svých prohřešcích.

"Nevím, proč bych nemohl šermovat v obchodě mačetou nebo nožem. Oni se mě báli a mě to hrozně bavilo. Policajti mě pak vždycky pustí. S úředními lejstry jsem si už i vytřel zadek. Stejně je všechny zabiju. Koupím si nový nůž a takhle je rozsekám," názorně předváděl šokovanému štábu.

Při otázce, proč všechny ty vylomeniny provádí, reagoval pláčem. "Protože mě tady nikdo v Bohuslavicích nemá rád. Táta mě v dětství hrozně bil, mlátil i mámu," vzlykal Ota Šimek. "Lidé jako on si vždycky hledají viníka, který může za jejich stav. Samozřejmě tohle pravda není. Táta nám dětství opravdu nepoznamenal," brání již zesnulého otce Jarek Šimek.

Deník Super.cz hovořil i s matkou obou bratrů. "Několikrát mě napadl, bojím se, aby někomu vážně neublížil. Byla jsem už i na policii, aby s tím něco udělali, protože pokračuje v trestné činnosti. Dál lidi napadá s nožem v ruce. Tím jsou podle mě splněny podmínky vazby," řekla nám rozčílená matka v neděli do telefonu. Kvůli synovi se již přestěhovala na utajené místo, aby jí zase v deliriu nenapadl.

"Jednou si před matkou podřízl i zápěstí, aby ji psychicky zdeptal. Ona za něj řeší jeho průšvihy, stará se o něj a Ota se jí za to takhle odvděčil. Přesto za ním pravidelně jezdí a nosí mu alespoň jídlo. Domlouvá mu, ale on si nedá říct," prozradili nám pod zárukou anonymity sousedé Oty Šimka.

Při naší pondělní návštěvě už ale paní Šimková syna bránila. "Vždyť je to můj kluk. Co mám dělat? Do třinácti let byl nejhodnější ze všech mých dětí," vyprávěla nešťastně.

"Mámě bych nikdy neublížil. Kdo vám to vyprávěl?" dušoval se se slzami v očích Ota Šimek. Zdá se, že tento nešťastný případ může vyřešit jen razantní přístup soudu. Ten by nepolepšitelného alkoholika, který podle svých slov pije až čtyři litry vína denně, má zničená játra a střízlivý už nebyl mnoho let, mohl ochránit před sebezničením a ulevit tak i jeho vynervovaným spoluobčanům. Ti se totiž bojí, že pokud někdo brzy nezasáhne, Ota Šimek pod vlivem alkoholu skutečně někoho zamorduje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám