Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oscarový režisér Jiří Menzel (†82) si před víc jak třemi lety zažil drsné chvilky. Tehdy vyšlo najevo, že jeho manželka Olga Menzelová (46) čeká dítě s Jaroslavem Brabcem. Mnozí si ťukali na čelo, když Jiří nepožádal o rozvod a naopak stál při své ženě. Dodnes jsou manželé, objevují se spolu ve společnosti, Jiří se stará o tříletou Aničku. Teprve teď se rozhodl o celé situaci promluvit.

A je to hodně otevřené vyprávění. Menzel v něm mimo jiné přiznává, že věděl o tom, že jeho žena si pořídí dítě s jiným mužem. On sám totiž po dítěti nikdy netoužil, a už vůbec ne ve svém věku. Olze potomka ale odepřít nechtěl.

„Na tom jsme se domluvili už na začátku, že to přijde. Protože Olga si přála dítě, čemuž rozumím, ale na druhou stranu já jsem sobec nebo srab a mám takovou fixní ideu, že moje dítě by nebylo zdravý, protože už jsem moc starej. Takže jsem se tomu bránil. Odmalička. Neměl jsem pocit, že bych se musel rozmnožovat,“ přiznal Jiří v dokumentu Neobyčejné životy, který poběží 26. června večer na prvním programu České televize.

Jedním dechem ale dodal, že Aničku miluje, jako by byla jeho vlastní. Do soukromí jejich společně strávených chvilek můžete nakouknout na videu.

Reklama

Další články

Načítám