Hlavní obsah
Článek

Tato mladá dívka patřila k nejkrásnějším herečkám své generace. Bohužel jí nebylo dopřáno dlouhého života a v roce 2005 ve svém malostranském bytě náhle zemřela.

Eva Jakoubková se narodila 8. února 1952 v ostravském Zábřehu. Nejprve vystudovala konzervatoř, posléze se přihlásila na DAMU, kterou v roce 1973 úspěšně absolvovala. Po počátcích v královéhradeckém divadle nakonec zakotvila v Praze v Činoherním klubu, kde působila do roku 1992.

Kromě divadelních rolí ztvárnila také mnoho těch filmových a seriálových. Diváci si ji jistě pamatují z tehdy populárního seriálu Inženýrská odysea, ještě větší popularitu jí přinesla role v seriálu Synové a dcery Jakuba Skláře.

Manželem slavné herečky byl neméně slavný zpěvák Petr Novák, jehož smrt v roce 1997 ji velmi zasáhla. Možná i to, špatný zdravotní stav a stále větší problémy s alkoholem vyústily v její předčasné úmrtí v červnu 2005. A možná to bylo něco jiného, respektive někdo jiný, jak si myslí její přátelé, kteří o tom promluvili v pořadu České televize Předčasná úmrtí. V jejím bytě se tehdy nenašly peníze ani směnky, na které Eva štědře pochybným existencím ze svého okolí půjčovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám