Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká pop-punková skupina Jaksi Taksi na konci loňského roku vydala album s názvem Signál, jehož pilotním singlem je píseň Maturitní večírek. K té natočili opravdu originální klip, ve kterém nechybí nic, co k divokému maturitnímu večírku patří a ještě něco navíc. Právě kvůli tomu „navíc“ však byl klip záhy zařazen do kategorie "potenciálně nevhodných" a na některých televizních stanicích byl úplně zakázán.

Videoklip, jehož režie se ujal Honza Čapek, zachycuje maturanty při bujarých oslavách, kde alkohol teče proudem, rozbíjí se plazmová televize, proběhne rvačka a nechybí ani pikantní sexuální scény, z nichž některé jsou, jak uvidíte na videu, dost ostré.

S cenzurou však kapela zásadně nesouhlasí. Podle ní jsou v klipu zobrazeny běžné životní situace a brání se tím, že v médiích jsou k vidění mnohem horší záběry než ty, jež byly použity v Maturitním večírku. Posuďte sami, zda si video cenzuru zasloužilo nebo ne.

Reklama

Další články

Načítám