Hlavní obsah
Článek

Kdyby dřítenský velebníček Ján Němec mohl, sešle na Lucii Vondráčkovou (44), režiséra Zdeňka Trošku (70) a jeho další hvězdy právě natáčené komedie Babovřesky všechny pekelné mocnosti. Nebo je aspoň prokleje do pátého pokolení. Málem ho trefil šlak, když se dozvěděl, že obec „jeho“ kostelík propůjčila pro takovou nemravnost jako je natáčení „strašně hříšného“ filmu, kvůli kterému jistě přijdou do spárů Lucifera všichni, kdo na něj jen pomyslí nebo ho zahlédnou v půjčovně!

V Dřítni se natáčela velká scéna svatby Lucie Vondráčkové, jež si tu svou opravdovou zopakovala po roce, a Jana Dolanského. A taková prostopášnost se božímu služebníčkovi, který je snad ještě víc pobožný, než Troškův slavný farář Otík z trilogie Slunce, seno..., pranic nelíbila. Natáčení v kostele bere jako jeho zneuctění. „Vyndali obětní stůl z kostela a byl svátek Božího těla! Prostě s tím nesouhlasím a odmítám to,“ hudroval v deníku Aha! místní zástupce nebeských sil, který o Troškovi údajně měl prohlásit, že je d***l.

Místostarosta obce se však režiséra zastal s tím, že kostelík patří Dřítni a ta natáčení povolila. Chybělo však málo a pohodové natáčení snímku zkazila jedna nepřející duše. Snad se za ni bude celý štáb vroucně modlit...

Reklama

Další články

Načítám