Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hudebnímu skladateli Ondřeji Soukupovi (72) je dnes šedesát. Kulatiny ale nechce slavit ve velkém. "Jestli někde uvidím svůj obličej s logem sponzora a pozvánkou na nějakou monstrakci, tak se rozčílím," varoval dopředu. Slavit chtěl jen s nebližšími. Manželka Gábina Osvaldová s ním jako dárek k narozeninám začala psát nový muzikál, kde určitě dostane roli jeho milenka Lucia Šoralová (47).

Muzikál na motivy románu Muž se železnou maskou Soukup začal psát s manželkou pro divadlo Kalich, kde v projektech Johanka z Arku a Robin Hood Lucia Šoralová dostala v minulosti hlavní role. "Muž se železnou maskou by měl být hotový do roka," prozradil Super.cz mluvčí divadla Jaroslav Panenka. To vyjde ke zpěvaččiným pětatřicetinám, takže jistě dostane další pěknou roli.

Na materiální statky se totiž moc těšit nemůže. Soukup prozradil, že si potrpí na vlastnoručně vyrobené dary. A to jak jako dárce i jako obdarovaný. Gábina Osvaldová (70) mu tak loni namalovala obraz, maminka zase napsala knížku o jeho otci.

Výjimky ovšem skladatel připouští. "Kdyby mi někdo chtěl dát letadlo, zlobit se nebudu," řekl Super.cz. Letadla se podle všeho vášnivý letec letos nedočká. Místo toho dostane desku se svými skladbami. "11. května mu vydáváme trojcédéčko v rámci edice Platinum colection," uvedla manažerka vydavatelství Monitor EMI Marcela Kočandrlová. "Jednotlivé disky jsou rozdělené na písničky, muzikály a filmovou hudbu," upřesnila.

Reklama

Další články

Načítám