Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký umělec Craig Tracy si pro svou náročnou 3D malbu tygra čínského vybral neobvyklé „plátno“ skládající se ze tří nahých skrčených žen. Ty musely v nepohodlné poloze strávit neuvěřitelných 24 hodin, než bylo celé dílo s tou největší pečlivostí hotové. Výsledek však stojí za to.

Malíř věnující se bodypaintingu z New Orleans vytvořil tento úchvatný kousek proto, aby zvýšil povědomí o ohrožených zvířatech. Nejdřív ženy ve svém ateliéru uspořádal na podlaze do vhodné pozice, která nakonec vytvořila kýžený 3D efekt. Poté si načrtl základní obrysy očí a výrazu tygří tváře speciálními barvami na lidskou kůži. Během své umělecké kariéry prý pomaloval již zhruba 400  těl včetně tanečnic vystupujících na karnevalu v Rio de Janeiru.

Přiznává, že je příjemné být ve své práci úspěšný. „Nikdy jsem neměl negativní ohlasy na to, co a jak maluji. Tygr čínský je určitě jeden z mých oblíbených námětů. Rád bych pomohl, aby byl tygr zachráněn před vyhubením,“ řekl umělec.

„Nikdy pro mě nebyl problém malovat na lidi. Všechny mé modely jsou dobrovolníci, nikdy jsem je nemusel hledat pomocí webových stránek agentur nebo jinak. Ve skutečnosti si oni najdou mě,“ pokračoval Tracy, který vystudoval Umělecký Institut ve floridském Fort Laderdale.

Třiačtyřicetiletý Američan nejdříve pracoval jako ilustrátor, což jej ale nijak umělecky nenaplňovalo. Začal se proto jako jeden z prvních věnovat bodypaintingu a nyní provozuje první galerii věnovanou výhradně obrazům namalovaným na lidské tělo. Návštěvníci galerie v New Orleans se mohou v jejích prostorách na vlastní oči podívat, jak probíhá malování na tělo a s umělcem se osobně setkat.

Související témata:
Malby
New Orleans

Reklama

Další články

Načítám