Hlavní obsah
Článek

Rozkošná blondýnka Jayne Mansfield celý život toužila dosáhnout slávy Marilyn Monroe (†36). To se jí sice nepodařilo, ale přesto se nesmazatelně zapsala do srdcí mnoha diváků a patří k hollywoodským ikonám padesátých a šedesátých let. Stejně jako její slavnější kolegyně, s níž byla celý život srovnávána, měla velmi zajímavý osobní život a bohužel také velmi smutný konec.

Jayne se narodila 19. dubna 1933 v Pensylvánii. V sedmnácti poprvé otěhotněla a provdala se za Paula Mansfielda, jehož jméno později používala. V roce 1954 se s manželem a prvorozenou dcerou přestěhovala do Kalifornie, kde se snažila prosadit a stát se slavnou herečkou. Nechala se odbarvit na blond a začala se objevovat v různých časopisech. V únoru 1955 se stala jednou z prvních Playmate časopisu Playboy. Následně se tam objevila ještě mnohokrát.

Do širšího povědomí se dostala díky béčkovým filmům The Girl Can't Help It (1956), Dejte jim za mě pusu (1957) či Sliby! Sliby! (1963), kde se dokonce jako první americká herečka v hlavní roli objevila zcela nahá. Prosadila se také v televizi a na divadelních prknech. Po rozvodu s prvním manželem, který se nesmířil s uměleckými ambicemi své ženy, se Jayne provdala za herce a kulturistu Mickeyho Hargitaye. Měli spolu tři děti. Jejím třetím manželem byl Matt Cimber, s nímž měla svého pátého potomka.

Život oblíbené hollywoodské hvězdičky skončil tragicky ve čtyřiatřiceti letech. Na silnici ve státě Louisiana došlo k automobilové nehodě, při které zemřela Jayne společně se svými dvěma přáteli. Jako zázrakem přežily její tři děti, které spaly na zadním sedadle vozu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám