Hlavní obsah
Článek

Nejpopulárnější český rybář Jakub Vágner (42) se už řadu let potýká s kritikou své práce. Už nejednou odrážel útoky těch, kteří mu slušně řečeno nefandí. Nyní se ale ozvali jeho čeští kolegové s obviněním, že lže a nechává za sebe lovit poskoky a nově také s tvrzením, že podváděl už jako malý a podraz měl připravit také před pěti lety při lovu výstavního sumce v Praze na Císařském ostrově.

Rybáři upozorňují na to, že už v roce 1999 mělo ze strany Vágnera docházet k podvodům. Během necelého měsíce měl podle přihlášek do soutěží ulovit úhoře i štiky, avšak z fotografií je patrné, že jde o snímky někdy i roky staré. Jenže do soutěží se mohou hlásit pouze úlovky z roku předešlého, a tak je patrně Jakub shrnul do jediného roku.

Na prvním snímku (viz fotogalerie) z 12. 7. 1999 mu mělo být už téměř osmnáct let, vypadá tak o čtyři roky mladší. Na druhém, jenž měl vzniknout o šestnáct dní později, Vágner zázračně omládl. Úhoř měl podle něj měřit 124 centimetrů. Rybáři ale spočítali, že Jakub by tehdy musel měřit asi 220 cm, což je nesmysl. A konečně třetí snímek prý pochází z poloviny srpna toho samého roku. Teprve tehdy by Vágnerovi mohl někdo odhadovat jeho pravý věk. Jak se mu podařilo během jediného měsíce z podoby čtrnáctiletého kloučka omládnout na dvanáctiletého a pak zmužnět o šest let, to nikdo nechápe.

Ale tím obvinění rybářů, která nám zaslali do redakce, nekončí. V roce 2007 měl syn hudebníka Karla Vágnera na Císařském ostrově v Praze chytit trofejního sumce. „Máme svědka, který viděl ve stanu za plentou káď s trofejním sumcem, údajně z Rybářství Pohořelice, kde měl být zakoupen za třicet tisíc korun. Vágner později trofejního sumce také čirou náhodou ulovil. A to v době, kdy je lov sumců zakázán, i když bylo s dobou výlovu uměle manipulováno. Z místa také měla odjíždět dodávka na přepravu ryb. A kdyby se mu přeci jen podařilo podobně velkou rybu chytit, při jeho váze a kvůli tomu, že při lovu byl až po ramena ve vodě, by ho táhla za sebou až do Německa. Myslím, že jde z jeho strany o blamáž,“ uvádí člen rybářské stráže David Janoušek.

Do redakce se ozvali také dva pravověrní spolupracovníci Vágnera, kteří ho hájí a říkají, že kdyby si někdy všimli podvodu, okamžitě s ním ukončí spolupráci. Mají pravdu rybáři útočící na známého kolegu, nebo je Jakub nevinný a jde jen o závist lidí, kteří nedosáhli podobného úspěchu?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám