Hlavní obsah
Článek

Byly mladé, krásné a uchvátily celý svět. Na otázku, co dala Itálie světu, je jednoduchá odpověď. Tři půvabné krasavice, kterým v padesátých a šedesátých letech padali muži k nohám. Od dob, kdy na plátnech poprvé zazářily Sophia Loren, Gina Lollobrigida a Claudia Cardinale uplynulo již hodně vody. Žádné jiné Italce už se později však nepovedla udělat taková mezinárodní kariéra jako těmto třem herečkám. Vy se nyní můžete pokochat svůdnými fotkami mladých krásek, které ve své době patřily k největším sexsymbolům.

Gina Lollobrigida se narodila v roce 1927. Ve čtyřicátých letech vyhrála nejprve soutěž Miss Řím a poté v roce 1947 skončila třetí na Miss Itálie. Po filmu Pozor, banditi! se z Giny stala skutečná filmová hvězda. Následující snímky s Gérardem Philipem Krásky noci (1952) a Fanfán Tulipán (1952), kde její poodhalená ňadra přiváděla muže do varu, status velké hvězdy jen potvdily. Její filmová kariéra začala uvadat v sedmdesátých letech, kdy se Gina začala více věnovat malování.

Sophia Loren se narodila v roce 1934. Pocházela z chudých poměrů. Kolem roku 1951 se seznámila s významným producentem a svým pozdějším manželem Carlem Pontim. Teprve ten jí nabídl smlouvu, zaplatil herecké kurzy a začal shánět větší role. Mezinárodní slávu jí přinesly filmy Horalka (1960), Včera, dnes a zítra (1963) nebo Manželství po italsku (1964). Její kariéra začala stagnovat v osmdesátých letech.

Claudia Cardinale se narodila v roce 1938. V roce 1957 zvítězila v soutěži o nejkrásnější Italku v Tunisku a vyhrála zájezd na Filmový festival v Benátkách. Rozhodla se stát herečkou. Debutovala v roce 1958 ve filmu Zmýlená neplatí. Zanedlouho se stala nejen erotickým symbolem celé Evropy, ale také kvalitní herečkou, která spolupracovala s největšími a nejváženějšími režiséry. Nejslavnějšími opusy této divy jsou snímky Gepard (1963), Hvězdy Velkého vozu (1965) a Tenkrát na Západě (1968). V dalších dekádách Claudia natáčela filmy v Itálii i v Americe.

Reklama

Další články

Načítám