Hlavní obsah
Článek

Když si 17letá studentka Anastasija Fomenko z malého ukrajinského města Pavlograd vybírala šaty na maturitní ples, neměla tušení, že o pár dní později si o její róbě bude povídat celá země.

Její velmi vyzývavá róba nezakrývala zhola nic, a tak to vypadalo, jako by Nasťa přišla jen ve spodním prádle. Druhý den se fotky s odvážnou školačkou rozletěly po sociálních sítích a záhy je převzala i média. Teď o Nastině outfitu diskutují lidé nejen na Ukrajině, ale i v Rusku a dalších postsovětských zemích.

A tak zatímco jedni vyzdvihují studentčinu kreativitu a odvahu jít proti proudu, jiní se pohoršují nad úpadkem mravů. K těm druhým patří i ředitelka Nastiny školy Lilija Taran.

„Byli jsme v šoku, když jsme ji uviděli! Panuje u nás přísný řád, děti chodí na hodiny v uniformách a teď tohle,“ citoval ji deník Komsomolskaja pravda.

„To jsme ji ale měli z plesu vyhnat? Ještě by si mohla něco udělat. Nasťa vždy byla dobrá studentka,“ hájila se ředitelka. „Myslím, že se prostě cítila příliš sebejistá,“ dodává.

Maminka dívky, která hodlá studovat žurnalistiku na univerzitě v Oděse, je učitelkou ukrajinského jazyka a literatury na téže škole a své dcery se zastává.

„To, co na internetu píší o vulgaritě, jsou naprosté bláboly. Mám krásnou dceru, která si udržuje postavu a ráno chodí běhat. Ani s chlapci se nestýká, na prvním místě je pro ni teď studium,“ prohlásila. Nasťu naopak pochválila za to, že po plese nešla s ostatními spolužáky pít, ale slavila s rodinou doma džusem a dortem.

Dívka prý našla odvážné šaty v časopise a hned věděla, že chce právě takové. Podle médií jde o pozměněný model značky Dolce & Gabbana. Ten podle Komsomolské pravdy stojí tisíc euro (25 tisíc korun). Nastě je ale na Ukrajině ušili za pouhých tisíc hřiven (2300 korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám