Hlavní obsah
Článek

Americká legenda diskotékové hudby Donna Summer ve čtvrtek ráno podlehla rakovině plic ve věku pouhých 63 let. Deník The Sun napsal, že za zhoubnou nemocí popové divy mohou být smrtící útoky na Světové obchodní centrum z 11. září 2001.

Proč? Donna totiž právě byla ve svém newyorském bytě nedaleko místa, kde se dvojčata zhroutila. Nebe tehdy zahalil jedovatý mrak obsahující azbest, olovo či rtuť.

Sama zpěvačka si podle listu myslela, že právě vdechování toxických látek po útoku zhoubnou nemoc vyvolalo. Nebyla by jedinou nepřímou obětí.

Na místě tehdy zahynulo asi 3000 lidí, další tisícovka lidí pak podle odhadů zemřela na následky vdechování toxického prachu. Na 350 z nich podlehlo rakovině, dodává The Sun.

„Byla jsem skutečně zděšená ze strašných zážitků toho dne,“ svěřila se hvězda později. „Nemohla jsem vycházet ven, nechtěla jsem s nikým mluvit. Musela jsem nechat zatažené žaluzie a zůstávala jsem ve své ložnici. Pak jsem šla do kostela a do mé duše se vrátilo světlo. Všechna ta tíha ze mě spadla,“ doplnila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám