Hlavní obsah
Článek

Ve vyšetřování případu nehody Dary Rolins (51), při které přišel o život důchodce Jindřich Rotrekl (†63), dochází k zásadním zvratům. Objevily se totiž zcela nové skutečnosti, které hovoří ve prospěch popové divy.

Podle jejího právního zástupce vyšlo najevo, že v protokolu o dopravní nehodě neodpovídá zaměřené postavení vozidel skutečnosti, zachycené na pořízené fotodokumentaci z místa dopravní nehody.

„Rozdíl je zhruba dva metry! Tudíž všichni znalci pracovali s tímto zjevně nesprávným zaměřením uvedeným v protokolu o dopravní nehodě a vycházeli z něj pro stanovení místa střetu," říká advokát Robert Vladyka.

Dále vyšlo najevo, že některá zranění pana Rotrekla, která byla uvedena v pitevním protokolu jako zranění smrtelná, ve skutečnosti neexistovala a dle vyjádření lékařů provádějících pitvu a určení příčiny smrti je tam pouze omylem zapsali.

„Naopak nezbytná zranění, která by motocyklista musel mít, tak aby mohla vzniknout zranění, která byla zjištěnou příčinou smrti, v pitevním protokolu chybí, a to prý z důvodu, že lékaři provádějící pitvu je zapomněli do pitevního protokolu zapsat," uvádí právní zástupce souzené zpěvačky.

Jelikož z případu Dary Rolins byla z důvodu podjatosti odvolána soudkyně Zápalková, není prozatím jasný další termín soudního stání. Teď už je ale jisté, že vývoj vyšetřování nebude tak jednoznačný jako doposud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám