Hlavní obsah
Článek

Zpěvačce Petře Janů (71) už sice dávno není sedmnáct, jak zpívá v jednom ze svých hitů, vypadá ovšem zatraceně dobře. Dle svých vlastních slov mnohem lépe, než v době, kdy její narozeninový dort zdobilo sedmnáct svíček. To, že o svou fyzickou i duševní pohodu Petra dbá více než zodpovědně, je dobře známo už léta: "K dispozici jsem dostala tuhle tělesnou schránku a jinou už nevyfasuju. Takže se o ni snažím starat. Neponocuju, zdravě jím, cvičím, dopřávám si kosmetiku a každoročně i lázně."

Minulý rok ovšem nebyl pro populární zpěvačku v žádném směru jednoduchý. Před Vánoci pochovala po drsném boji s rakovinou milovaného manžela Michala Zelenku. "Smutné události posledního roku a psychické vypětí na mně pochopitelně zanechaly stopy. Jsem ráda, že jsou možnosti je zmírnit. Mám povolání, při kterém musím vypadat k světu. Když jsem se sebou spokojená, působím pozitivně i na své okolí, potažmo na mé milé publikum," konstatuje zpěvačka.

Také z tohoto důvodu se Petra rozhodla svěřit do rukou MUDr. Ivany Němečkové, která před rokem otevřela v Praze kliniku estetické medicíny a pečuje také o jiné známé tváře. Právě zde Petra podstoupila hned několik zkrášlovacích procedur. "Na klinice se cítím díky paní doktorce vždy velmi příjemně. Musím ocenit její lidský i profesionální přístup. Využila jsem revolučního implantátu na vyplnění vrásek v obličeji, který podporuje tvorbu vlastního kolagenu v místě aplikace a neumrtvuje svaly. No a pravidelně si zde dopřávám fantastickou masáž obličeje a rukou, která pomáhá vyhladit vrásky a zpevňuje kůži," pochvaluje si péči Petra, které by její skutečný věk věřil snad jen slepec.

Na rozdíl od svých kolegyň a vrstevnic, které podobné zákroky úzkostlivě tají, se Petra k estetickým úpravám nebojí přiznat. "Nevidím na tom nic špatného, když se žena o sebe stará a využívá možností, které jsou dostupné. Když pro sebe mohu něco udělat, udělám to," míní Petra, která šedesátku oslaví podzimním narozeninovým turné. To vyvrcholí právě v den kulatých narozenin v pražské Lucerně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám