Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Šulcová si za svou kariéru zahrála mnoho rolí. A některé z nich jsou zajímavé nejen charakterem postavy, ale také množstvím odhalených scén. Jedním z těch odvážnějších je i film Oldřich a Božena z roku 1984, ve kterém se tehdy sedmatřicetiletá herečka obnažila úplně. A to hned několikrát.

Začíná to bičováním v rybníčku, v němž Šulcová, jež ztvárnila Oldřichovu první ženu Jutu, nahá odříkává modlitbu. Poté se děj přesune do ložnice, kde se snaží svého manžela v podání Jiřího Bartošky svést. Ovšem bez úspěchu. Její milý totiž touží po krásné Boženě, kterou si ve filmové adaptaci známého příběhu českých dějin zahrála tehdy čtyřiadvacetiletá Ilona Svobodová.

Ani pohled na Jutino půvaby překypující nahé tělo, které odhalí v další scéně, kdy po vstupu do manželovy komnaty svlékne noční košili, Oldřicha nedonutí splnit jí přání. Naopak. Vstane a bez slitování ji nahou vyhodí za dveře na mráz a ona svého cíle nedosáhne.

Reklama

Další články

Načítám