Hlavní obsah
Článek

Johnny Depp, který se publiku představil už v mnoha rolích fantastických postav, se vrací, aby své diváky potěšil dalším skvělým výkonem. A opět pod taktovkou režiséra Tima Burtona, se kterým Depp spolupracoval například na filmech Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů nebo Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street. Nový film se jmenuje Temné stíny (Dark Shadows) a Depp v něm ztvární roli upíra Barnabase Collinse.

Děj celovečerního zpracování seriálu z šedesátých let začíná v roce 1752, kdy Joshua a Naomi Collinsovi se svým synem Barnabasem vyplouvají lodí z anglického Liverpoolu, aby začali nový život v Americe. Uplyne dvacet let a z Barnabase vyroste bohatý fešák, kterému leží svět u nohou. Dokud ovšem neudělá zásadní chybu - zlomí srdce krásné čarodějce v podání Evy Greenové, která ho za to promění v upíra a zaživa ho upálí. O dvě stě let později se Barnabas nechtěně dostane ze své hrobky a přichází do světa roku 1972, kde se setkává s potomky svého rodu, mezi něž patří například hlava rodiny v podání Michelle Pfeifferové.

Osobnost režiséra a výběr hlavního hrdiny napovídá, že ačkoli se jedná o mysteriózní drama, kromě temné, tajemné a možná i trochu děsivé stránky filmu, jehož distributorem je společnost Warner Bros Pictures, a který má již dnes premiéru, rozhodně nebude nouze o zábavu. To vše zabaleno do dokonalých kostýmů, kterých se stejně jako v „Alence“ zhostila Oscarem oceněná výtvarnice Colleen Atwoodová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám