Hlavní obsah
Článek

Není pochyb o tom, že Jana Brejchová (84) patří k našim největším ženským hvězdám dvacátého století. Od konce padesátých let, kdy poprvé naplno zazářila ve filmech Vlčí jáma (1957) a Probuzení (1959), byla naší neobsazovanější ženskou star a největším sexsymbolem šedesátých a sedmdesátých let, který milovali muži všech generací. Do kina se tehdy zkrátka chodilo na Brejchovou a její fotka visela v nejedné mužské skříňce.

Na rozdíl od Olgy Schoberové, která také nejednou ukázala své ženské vnady, ale byla spíše symbolem své doby než herečkou v pravém slova smyslu, zvládala Brejchová od samého počátku své herecké dráhy psychologické úlohy toho nejtěžšího kalibru. Vy se dnes můžete podívat na ukázku z doby, kdy už Janě Brejchové táhlo na padesátku a film jí nabízel výjimečné role jen zřídka.

Emotivně velmi vypjatou hereckou kreaci předvedla v psychologickém filmu Vladimíra Drhy Citlivá místa, kde sehrála hlavní roli společně s dospívající dcerou Terezou Brodskou. Syrový psychologický příběh, který vypráví o komplikovaném vztahu matky s dcerou, po letech přinesl Brejchové šanci hodnou jejího talentu. V rámci své role se Brejchová neváhala ve scéně saunování odhalit a ukázat své ženské zbraně. Co na ni říkáte?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám