Hlavní obsah
Článek

Jak je vidět, pro Victoria’s Secret pózovaly vždy jen ty nejkrásnější modelky. Unikátní retro snímky z katalogu spodního prádla této značky z roku 1979 se nyní objevily na webu Retro Space a okamžitě se dostaly na stránky mnoha zahraničních serverů, které s nostalgií připomínají dobu, kdy se i modelky pyšnily ženskými tvary. Překvapivé je však jedno, v módě bylo spodní prádlo z krajky a průsvitných materiálů, a tak jsou katalogové fotografie ještě o dost odvážnější, než dnes...

Rozdíl dvaatřiceti let je patrný na první pohled. Dnes modelky obvykle pózují na plážích, nebo naopak před jednobarevným pozadím. V roce 1979 se tři krásné ženy oděné do tehdy vrcholně moderního spodního prádla, obvykle v černé, bílé, tělové nebo červené barvě, fotily v místnosti s pestrobarevnými koberci, tapetami a obrazy s vyřezávanými zlatými rámy a na starodávné sedačce. Retro nádech je cítit i z jejich ležérně sepnutých drdůlků z naondulovaných vlasů.

Zahraniční servery se rovněž pozastavují nad tím, jak reálně fotografie působí, jelikož retuš ve Photoshopu tehdy neexistovala. Modelkám se například leskne pleť v obličeji. Zároveň nebyly použity žádné další korekce, jak jsme zvyklí dnes, a tak modelkám prosvítají například bradavky. S tímto jevem se u dnešních andílků Victoria’s Secret již nesetkáváme.

Reklama

Další články

Načítám