Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Zpěvačka Petra Janů (71) v uplynulém roce zažila mnoho stresujících okamžiků a bolestných chvilek. V prosinci jen pár dní před vánočními svátky pochovala svého milovaného manžela Michala Zelenku, který po ročním statečném boji podlehl rakovině. Navzdory prožitému osobnímu trápení nepodléhá smutkům, působí neuvěřitelně vyrovnaně a vypadá báječně. Neztratila jiskru v oku, dobrou náladu ani svůj nakažlivý zvonivý smích. Blížící se šedesátku byste jí hádali jen stěží. Strasti uplynulých měsíců Petru zjevně posílily a ona s optimismem kouká dopředu. Aby také ne. Diář má nabitý k prasknutí a pracovních i osobních plánů má požehnaně.

Podzim letošního roku bude totiž pro trojnásobnou Zlatou slavici ve znamení hned dvou velkých jubileí. „Na pompézní oslavy jsem si nikdy příliš nepotrpěla. Letos ovšem udělám výjimku. Bude to čtyřicet let, co jsem na scéně a taky mě čekají šedesátiny. Obě výročí oslavím podzimním turné. To pro mě naplánoval ještě můj muž Míša a organizuje ho Petr Salava. Vše vyvrcholí v den mých narozenin 19. listopadu v pražské Lucerně,“ prozrazuje své plány Petra.

Stálice naší populární scény, pro kterou je v současných chvílích největší terapií muzika a přízeň fanoušků, tak v den svých narozenin nebude sama, ale v té nejlepší společnosti. „Těším se, že si večer užiju. Budu se svými kamarády a posluchači. Jako hosty jsem si pozvala kolegyně a kamarádky Evu Pilarovou a Martu Kubišovou, se kterými si zazpívám duety. Dalším hostem bude Ota Petřina, který stál před pětatřiceti lety u mých rockových začátků. Doprovázet mě bude kapela Golem, která letos slaví také čtyřicet let od založení,“ uvedla Petra. Na první z koncertů podzimního turné s příznačným názvem „Petra Janů 40 let na scéně“, se můžete těšit už na začátku října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám