Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ještě v neděli od půl osmé večer Pavel Dumbrovský (54) s kolegyní Michaelou Ochotskou nevzrušeně moderoval hlavní nováckou zpravodajskou relaci Televizní noviny. Pak ho ale čekalo překvapení. Vedení stanice mu po vysílání oznámilo, že končí.

„Vše proběhlo v naprostém klidu. S Novou jsem se dohodl na ukončení pracovního poměru a po čtrnácti letech mne čeká další etapa mého života,“ komentoval rozchod s televizí Pavel Dumbrovský, který opouští prestižní post moderátora hlavních zpráv Novy po šesti letech.

Na Novu nastoupil v roce 1997 jako parlamentní reportér. Od roku 2005 moderoval pořad Víkend, až rok nato nastoupil na post moderátora Televizních novin. Po boku Dumbrovského se v Televizních novinách postupně vystřídaly Pavla Charvátová (vedle té nahradil Pavla Zunu), Renáta Czadernová a dosavadní kolegyně Michaela Ochotská. Ta nyní bude moderovat hlavně Polední a Odpolední Televizní noviny.

„S Pavlem se mi moc dobře spolupracovalo, přece jenom byl mým pracovním kolegou dlouhé tři roky. Že odchází, je mi moc líto,“ uvedla se slzami v očích Ochotská. „Pavel Dumbrovský byl na Nově dlouhých čtrnáct let a je nutno mu poděkovat za vynikající práci,“ komentoval Dumbrovského odchod PR ředitel Novy Lubor Černohlávek. Stanice nyní bude sázet na dvě hlavní moderátorské dvojice, Borhyovou s Korantengem a Fialovou s Voříškem.

Opavský rodák Dumbrovský zdaleka nezačínal v televizní branži až na Nově. Dosavadního největšího životního úspěchu dosáhl v roce 1991, když vyhrál prestižní anketu oblíbenosti u diváků TýTý coby nejlepší moderátor zpravodajských pořadů. Však také již dlouho předtím začal působit v Československé televizi a mnozí mu dodnes nemohou zapomenout, že uváděl například referát o Vítězném únoru nebo o protisocialistických živlech rozvracejících republiku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám