Hlavní obsah
Článek

Tereza Pergnerová chtěla začít poklidný život na vsi mimo hlavní město. Proto si s partnerem Jiřím Chlebečkem pronajali velký dům u Kralup nad Vltavou. Jenže podle místních neplatili nájem a co víc, celý dům je po nich v hrozném stavu.

Dům v Chvatěrubech u Kralup nad Vltavou si Tereza a její partner Jiří Chlebeček podle informací týdeníku Šíp pronajali za velmi příznivou cenu. „Měli snížené nájemné z patnácti tisíc asi na polovinu, protože dům chtěli opravovat,“ sdělil blízký rodinný přítel. Jenže z plánů nakonec nic nezbylo a ani snížené nájemné neplatili. „Za celou dobu nespravili vůbec nic a hlavně hned zkraje přestali platit úplně,“ dodal.

Teď majiteli nemovitosti došla trpělivost a Tereza s rodinou se musela stěhovat. Není divu, dluh už přesáhl závratných 300 tisíc korun. „On byl docela dlouho trpělivý, protože chtěl ten dům stejně prodat. Ale po dvou letech už jim nařídili vystěhování. Když to tam pak viděli, zhrozili se,“ řekl jeden ze sousedů.

Podle jeho slov je barák zcela zdemolovaný. „Prý jim tam praskly přívody topení, ucpali kanalizaci, takže to prosakovalo na zahradu. Jejich děti navíc pomalovaly všechny stěny v domě. A ten jejich pes, jeho výkaly se prý našly i v technické místnosti, která je v domě,“ popsal situaci. „Dokonce jim i odpojili elektřinu, protože ji neplatili a půjčovali si peníze od sousedů. Navíc pořád něco řešili i se starostou,“ prozradila další sousedka.

Po odstěhování za sebou Pergnerová s Chlebečkem navíc nechali před domem příšernou spoušť. Podle svých slov však Tereza netušila, že Chlebeček, který měl finanční záležitosti kolem domu na starost, neplatí nájem a od dluhů dává ruce pryč. „Já nikomu nic nedlužím. A odmítám tomu věnovat čas,“ řekla Tereza.

Reklama

Další články

Načítám