Hlavní obsah
Článek

Zakladatel nejznámějšího pánského časopisu na světě Playboy Hugh Hefner si na své první číslo nemohl vybrat lépe. Oficiálně první výtisk s nestárnoucím sexsymbolem Marilyn Monroe (†36) vyšel v prosinci 1953 a možná i díky této volbě se dostal jeho časopis do povědomí veřejnosti a pozdějším hitem.

Marilyn se na obálce objevila v době, kdy dostala svou první hlavní filmovou roli, a to ve snímku Niagara. Jako herečka tak byla na začátku kariéry, ale objevit se nahá v prvním čísle Playboye se později ukázalo jako skvělý tah. Z Marilyn Monroe se stal téměř přes noc sexsymbol. Legendární číslo se stalo předlohou pro mnohé pozdější snímky. Naposledy se podobně nechala stylizovat Lindsay Lohan (37), která nafotila snímky do Playboye v podobném duchu včetně make-upu, stylingu vlasů i s červeným pozadím.

Hefner si přitom nebyl jistý, zda vydá i další čísla, a tak byla jeho prvotina bez data vydání. Ačkoli snímky s Marilyn, které Hugh Hefner použil, byly původně foceny pro kalendář a ne pro Playboy, všechny výtisky byly vyprodány během pár týdnů. Podle dostupných informací se jej prodalo téměř 54 tisíc a jeho cena byla 50 centů. Dnes jsou sběratelé ochotni zaplatit za číslo v dobrém stavu i více než pět tisíc dolarů (93 tisíc korun).

Reklama

Další články

Načítám