Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V sobotu bylo ve Špindlerově Mlýně pořádně rušno. V jednom z místních hotelů se totiž volila nejkrásnější topmodelka České republiky. Titul Top Model 2012 si nakonec odnesla dvacetiletá studentka Lucie Sovová ze Sedlece - Prčic.

Krásná Středočeška, která porotu, v níž zasedla i taková jména jako Jiřina Bohdalová, Felix Slováček, Karel Vágner nebo Horst Siegl, okouzlila nejvíc ze všech třinácti finalistek, přiznala, že jde o její první zkušenost v takové soutěži.

„Šlo o moji první soutěž tohoto druhu. Beru to jako odrazový můstek. Chci zkrátka prorazit do světa fotomodelingu,“ přiznala Lucie, které na paty šlapaly osmnáctiletá Markéta Martinkovičová, která se umístila na druhém místě a jednadvacetiletá Michaela Haladová, jež obsadila třetí příčku.

Soutěž Top Model byla založena před dvaadvaceti lety fotografem Milanem Šárou a podle jejího prezidenta Josefa Macka nepatří mezi klasické přehlídky dívčí krásy. „Soutěž patřící mezi nejstarší v Česku, se vymyká nejen tím, že hlavní roli nehrají přednosti, jako třeba výška, ale hlavně tím, že od všech ostatních se liší svou originalitou,“ řekl Macko.

Top Model každoročně myslí i na děti z dětského domova v Dolním Lánově u Vrchlabí. Po Vágnerově třítisícovém dorovnání letos vynesla dražba vítězčiny korunky dvacet tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám