Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská herečka Jane Seymour (61) nejspíš vynalezla lék proti stárnutí a recept na něj si nechává jen pro sebe. Jak jinak si vysvětlit, že i v jednašedesáti vypadá tak senzačně? K takovému vzhledu jí sice téměř s jistotou pomohl nějaký šikovný plastický chirurg, zákroky jsou však provedeny citlivě a tak, aby si herečka stále ponechala své charakteristické rysy a nevypadala uměle. Naposledy byla Seymour k vidění ve čtvrtek ráno, když opouštěla budovu televize NBC v New Yorku a vracela se i s kufrem do nedalekého hotelu, kde byla ubytovaná. Herečka, jež se nejvíce proslavila jako doktorka Quinnová ve stejnojmenném seriálu, je zkrátka přírodní úkaz.

Neméně okouzlující byla Seymour před měsícem v losangeleském Kodak Theatre během předávání Oscarů. V dlouhé rudé róbě poseté flitry a s hlubokým výstřihem doslova zářila.

Herecká kariéra Jane Seymour trvá již neuvěřitelných 43 let. Poprvé se před kamerou objevila v roce 1969, a to v muzikálovém filmu Jaká to rozkošná válka!, jednalo se ale jen o drobnou roli. Ovšem již o rok později se představila v roli hlavní jako Židovka Lillian Stein hledající úkryt před nacisty ve válečném dramatu The Only Way.

V roce 1973 přišla velká role v podobě Bond girl jménem Soliraire v bondovce Žít a nechat zemřít s Rogerem Moorem jako agentem 007. Následně se objevila například ve filmech Sindibád a Tygří oči, Jack Rozparovač, Francouzská revoluce, Včerejší děti, Dotyk divokých koní a mnoho dalších. Do povědomí českých televizních diváků se však dostala především díky seriálu Doktorka Quinnová.

Seymour byla vdaná celkem čtyřikrát. První sňatek proběhl s divadelním režisérem Michaelem Attenboroughem, druhý a pouze roční pak s Geoffreym Planerem. Potřetí se herečka vdala za Davida Flynna, s nímž má dceru a syna. Rozvod se konal v roce 1992. O tři roky později už Seymour stála před oltářem znovu, a to s americkým hercem a producentem Jamesem Keachem, s nímž má dvojčata Johnnyho a Kristophera. S Keatchem je herečka dodnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám