Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Trestní senát, který má rozhodnout o vině či nevině zpěvačky Dary Rolins (51) v případu autonehody, při které v létě 2010 srazila vozem motocyklistu Jindřicha Rotrekla (†63), zdaleka ještě nemá v případu jasno. Pomoci mu ale mohou i fotografie zdemolované přední části auta Dary, které ještě neměla veřejnost možnost vidět. Je evidentní, že náraz, na jehož následky muž zemřel, byl víc než silný.

Jde o to auto, jež nechala Dara hned po nehodě odvézt do servisu. Přátelé zesnulého Rotrekla to vysvětlují tím, že tak chtěla zničit usvědčující důkaz. Kdyby údajně Dara jela opravdu tak pomalu, jak tvrdila a tvrdí, nikdy by auto natolik zdemolované nebylo. Jestli mají pravdu, bude muset rozhodnout soudní tribunál.

Soudní jednání je plné protichůdných vyjádření znalců. Ti, které si objednala obhajoba, jsou v přímém rozporu s nezávislými odborníky. Olgu Rotreklovou (68) proto rozčílilo jednání advokáta Dary, který jako by se snažil hodit vinu za smrt motocyklisty na nemocnici. „Snažil se zpochybnit i to, že manžel zemřel následkem nehody. Nechal si udělat soukromý zdravotní posudek s tím, že chtěl smrt hodit na jeho stáří a na nemocnici. Soudní lékaři však měli z pitvy vše zdokumentované, předložili soudu fotky. Žádné pochybení v nemocnici nebylo, zranění byla smrtelná,“ je přesvědčená Olga Rotreklová.

Ta se zlobí kvůli novému údajnému svědkovi nehody, který měl jet pár metrů před zesnulým mužem. „Vyšetřovatelka i policie nyní potvrdili, že tam nikdo nebyl. Doufám, že si toho všimla soudkyně a velmi bych si přála, aby proti němu zahájila trestní stíhání, protože byl pod přísahou,“ zlobí se ve slovenském týdeníku Plus 7 dní vdova.

I když jí probíhající soud jitří staré rány, Olga Rotreklová se přesto může po necelých dvou letech smutku radovat. Její starší dcera Lenka, ta, kterou kamarád Dary vyhodil z práce rok po nehodě, čeká děťátko. V červenci se tak vdova stane dvojnásobnou babičkou. Její mladší dcera Jana totiž má už dvaapůlletou holčičku. Ještě předtím ale bude muset znovu k soudu. Třetí stání se koná šestnáctého května. Při tom posledním Daře Rolins pěkně zatopil soudní znalec.

Reklama

Další články

Načítám