Hlavní obsah
Článek

Populární krásky Radka Pavlovčinová (22) a Eliška Bučková (21) se pokoušely získat roli v muzikálu s hity kapely Elán Osmý světadíl. Pavlovčinovou režisér nepustil dál po prvním kole, Bučková se sice potkala s pány z kapely Elán, ale velké šance nemá.

Od pondělního rána probíhají v pražském divadle Kalich konkurzy na obsazení nového muzikálu Osmý světadíl. Ten je složen z hitů kultovní slovenské kapely Elán, které dávají dohromady příběh podobně jako v muzikálech Mamma Mia nebo v českých Dětech ráje. Mezi adeptkami na hlavní dívčí roli Jany byly právě také Radka Pavlovčinová a Eliška Bučková.

Radka, kterou evidentně poškodil románek s ženatým hercem Miroslavem Etzlerem, vypadla už na začátku. "Nehodila se typově," uvedl mluvčí divadla Jaroslav Panenka. To, že v divadle Kalich už hraje v muzikálu Robin Hood, do něhož ji vybrali šéf divadla Michal Kocourek a režisér Ján Ďurovčík, jenž bude režírovat i Osmý světadíl, prý nehrálo roli.

Eliška Bučková, která se probojovala mezi sedm nejlepších, se dočkala vystoupení před pány z Elánu, kteří dorazili v úterý do Prahy na otočku vlakem. V tu chvíli už ale podle slov režiséra Ďurovčíka velké šance neměla. "Je velmi talentovaná. Nezpívá špatně. Ani pohybově na tom není nejhůř. Ale musí na sobě ještě pracovat. Kdybychom jí dali hned hlavní roli, bylo by to pro všechny kontraproduktivní," řekl Ďurovčík.

Sama Eliška si ovšem ještě před činoherním vystoupením celkem věřila. "Zpěv snad ušel, po tanci nás rozdělili na polena a polopolena, já jsem skončila v té lepší části," svěřila Eliška, pro kterou byl tento konkurz vubec prvním. Na roli služky v neúspěšném muzikálu Švejk byla oslovena přímo.

Bučková jiné muzikály než Osmý světadíl nezkoušela. "Vašek mě chce mít pod kontrolou. Sám hraje v Hudebním divadle v Karlíně a tady v Kalichu, takže to tady znám. Třeba do Hybernie, kde se bude hrát Quasimodo, bych sama ani nechtěla," svěřila Novinkám. O pár hodin později se však dozvěděla smutný verdikt.

Reklama

Další články

Načítám