Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelně aktivní a činorodý americký herec Robert Patrick (53), který se během své pětadvacet let dlouhé herecké kariéry objevil ve více než stovce filmů, seriálů a dokumentů, je stále mužem, kterého si jeho manželka musí pořádně hlídat. A možná ještě mnohem víc, než dřív! Patrick, jehož nezapomenutelnou rolí se stal téměř nezničitelný Terminátor T-1000 ve slavném Cameronově sci-fi snímku Terminátor 2: Den zúčtování, totiž zraje jako víno a čím je starší, tím z něj vyzařuje silnější charisma.

Patrick se zhlédl ve své profesi v době, kdy na vysoké škole začal navštěvovat hodiny herectví. Ty jej nadchly natolik, že opustil školu a přestěhoval se do Los Angeles, kde zkoušel štěstí. Výrazněji uspěl až v roce 1986, kdy získal roli v televizním filmu Eye of the Eagle. Do konce 80. let se však nemohl vymanit pouze z vedlejších rolí, až v roce 1991 přišel megalomanský úspěch s již zmiňovaným Terminátorem 2. Patrick za roli Terminátora T-1000, který měl zlikvidovat budoucího vůdce lidstva Johna Connora, získal i několik cen za nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Patricka je možné si pamatovat rovněž z filmů Země policajtů, Od soumraku do úsvitu 2, Elvisovy začátky, Most do země Terabithia, Good Day for It nebo ze seriálů Akta X, Krajní meze, Rodina Sopránů, Ztraceni a další.

Robert Patrick si vzal svou hereckou kolegyni Barbaru Patrick v době, kdy natáčel Terminátora 2. Mají spolu dvě děti, syna Samuela a dceru Austin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám