Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zřejmě nejznámější ikona všech dob Marilyn Monroe (†36) i téměř po padesáti letech od své smrti nepřestává fascinovat. Slavné osobnosti dneška se rády stylizují do její podoby a portréty s touto herečkou patří stále mezi nejprodávanější. Legendární Marilyn je zkrátka nezapomenutelný sex symbol a když se jednou za čas objeví fotografie, které dosud nespatřily světlo světa, vždy jde o velkou událost. Pár takových se nalezlo i nyní, blond krásce je na nich 27 let a její hvězda v té době právě stoupala...

Vnadná Marilyn nafotila se svým vizážistou Allanem ‚Whitey‘ Snyderem tyto snímky v roce 1953 ve volných chvílích během natáčení jejího prvního filmu, kde se objevila v hlavní roli. Jednalo se o snímek Niagara. Tyto fotografie z panenského okolí Niagárských vodopádů přitom nikdy předtím nebyly veřejně vystaveny. S Allanem zvaným Whitey se herečka rozená jako Norma Joane Mortenson poznala během jejího prvního focení a casting ve filmovém studiu 20th Century Fox v roce 1946. Allan se staral o její dokonalý make-up dlouhých 16 let.

Na snímcích je vidět, jak si Marilyn už na začátku své krátké, ale o to zářivější kariéry, focení užívala. Na většině z nich pózuje v oranžovém upnutém topu a béžové sukni pod kolena, na další má na sobě dokonce džíny, což rozhodně pro dámu milující ženskost nebyl tradiční oděv.

Související témata:
Niagara

Reklama

Další články

Načítám