Hlavní obsah
Článek

Richard Müller natáčení klipů příliš nemiluje. Zpěvák, skladatel a textař totiž s humorem sobě vlastním tvrdí, že se sám sobě příliš nelíbí.

Aktuální slovenský Zlatý Slávik si ale moc přál, aby skladba  „Klid, mír a pokora“ z aktuálního alba „Ešte“ přesto dostala obrazovou podobu. Proto k natáčení nakonec svolil. Skladbu nazpíval Richard Müller se zpěvačkou Terezou Kerndlovou, oba se při natáčení dokonce ocitli ve zpovědnici.

„Richardova nabídka na společný duet mě velmi potěšila. Působí velmi sympaticky, je to charismatický zpěvák. Naše společná skladba je velmi emotivní. Text i melodie jsou podle mne dokonalé,“ vyznala se Tereza ke svému vztahu k Richardu Müllerovi.

Vypátrali jsme, že původně měla píseň nazpívat zpěvákova bývalá láska Iva Bittová. S houslistkou se zpěvák rozešel v roce 2004 po pěti letech společného soužití. Přestože ji označoval za nejúžasnější bytost pod sluncem, tak vztah ukončil anonymní esemeskou.

„Původně to byl duet pro Ivu a mě. Do skladby jsem si představoval čistý andělský hlas. Terezu jsem jednou slyšel zpívat ještě ve skupině Black Milk. A zjistil jsem, že má ideální hlas a výsledek se proto podařil tak, jak jsem si představoval," řekl Müller.

K celému natáčení došlo v kostele ve vesničce Rusovce nedaleko Bratislavy. Přestože podle kalendáře bylo již jaro, v útrobách kostela byla obrovská zima. Protagonisté se proto choulili do teplých dek. Zejména Müller měl obavy z toho, aby neprochladnul, neboť vyrazil na své dlouho očekávané turné „Potichu tour 2“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám