Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za třiadvacetiletou Jennou Talackovou se jistě otočí téměř každý muž. Na jejím těle nenajdete jedinou chybu, k tomu má nádhernou tvář i vlasy. Zásadní 'vadou na kráse' je však skutečnost, že se narodila jako muž. Přestože se Jenně podařilo tuto záležitost ze začátku ututlat a díky tomu se stala Miss Vancouver, v soutěži Miss Universe Canada, kam postoupila jako horká favoritka, už jí ženská identita neprošla. Poté, co se bývalý miliardářský manžel Ivany Trump Donald Trump (65), jenž je zároveň majitelem soutěže, dozvěděl, že Jenna přišla na svět s opačným pohlavím, dostala vyhazov.

Jenna se mohla stát první kanadskou transsexuální Miss, ale to se jí nyní již nepodaří.

Talackova si uvědomila velmi brzy, že se jako chlapec necítí - již ve čtyřech letech. O deset let později začala s hormonální léčbou a před dvěma lety se podrobila i operativní změně pohlaví.

Ačkoli by to při pohledu na její fotografie řekl málo kdo, ředitelka soutěže vycítila, že Jenna nemusí být tím, kým se prezentuje a na rovinu se jí zeptala. Jenna sice vše přiznala, ale doufala, že bude moci v soutěži pokračovat, když se nikdy jako muž necítila. Konečnou pak pro Jennu znamenalo rozhodnutí známého milovníka žen Donalda Trumpa.

Mladé vyhozené blondýnky se rázem zastaly tisíce lidí, kteří tvrdí, že v pravidlech soutěže nestojí nic o tom, že se účastnice musí narodit jako žena a skutečnost, že i další soutěžící podstoupily plastické úpravy svého zevnějšku, v rozporu s pravidly paradoxně nejsou.

Reklama

Další články

Načítám