Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Hana Zagorová (†75) už desítky let kolem sebe šíří nejen písněmi, ale i svým vystupováním dobrou náladu. Aféry se jí vyhýbají jako čert kříži. Alespoň doteď. Super.cz se ozval bývalý manažer „Haničky písničky“ Evžen Mirošovský, který tvrdí, že mu zpěvačka zpronevěřila šaty za několik desítek tisíc, navíc ho prý připravila i o téměř milión korun.

Může to být msta za to, že ho před časem odstřihla od spolupráce, a tak raději od Zagorové odešel. I tak jsou ale informace Mirošovského zajímavé. „Před koncertem v Lucerně v roce 2010, který jsem měl na starosti, mě Hana Zagorová dovedla na setkání s Lubošem Křížem z České televize. Byl jsem příkazem informován, že nemám brát jiné sponzory na koncert, neboť je dodá pan Kříž, aby to bylo důstojné,“ tvrdí Mirošovský. Na základě těchto pokynů nastavil vstupné ku prospěchu návštěvníků. A tady nastává problém. „Pan Kříž mi pak místo dohodnutých 1,2 miliónu korun dal jen tři sta tisíc, což mi způsobilo mohutné problémy. Zagorová měla koncert, DVD, cédéčko a slávu na České televizi, avšak za moje peníze,“ zlobí se Mirošovský.

Tvrdí také, že mu bývalá kamarádka „Hanička šampíčko“ nevrátila jím zaplacené šaty. „Paní Zagorová má ve svém šatníku moje šaty od paní Kovaříkové a nehodlá je vrátit do mé skříně. To asi finanční úřad neuzná,“ dodává zuřící bývalý manažer. „Pokud by to byla pravda, jednalo by se o jasnou zpronevěru. Když někdo s něčím naloží jinak, než bylo domluveno, může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti, peněžitým trestem či propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty,“ uvádí známý pražský advokát Jakub Drábek.

S Mirošovským se rozhodla Zagorová podle svého nynějšího manažera ukončit spolupráci kvůli potížím s alkoholem. Mirošovský to odmítá s tím, že odešel sám.

A co na jeho nejnovější obvinění říkají další účastníci kauzy? „Jedná se o chiméru a lež. Nic z toho se nezakládá na pravdě. Možná to vzniklo na základě nepochopení pana Mirošovského. O jeho duševním stavu bych nerad spekuloval. Nechci už ale o něm nikdy slyšet ani o něm mluvit,“ řekl k tomu Luboš Kříž. Hana Zagorová měla vypnutý mobil, její současný manažer pouze stručně uvedl, že by se k tomu nechtěl vyjadřovat. „Podle Hanky to byl prostě jenom řidič,“ sdělil Jiří Dvořák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám